fbpx

XCalibra – Prva berza za trgovinu kriptovaluta za dinare

xcalibra berza

Pre četiri nedelje, na ‘‘Belgrade Crypto’’ mitapu, gostovao je Daniel Dabek i ispričao nam novosti i planove tima Balkaneum vezano za projekte na kojima rade. Između ostalog, čuli smo o novoj verziji Sejfeks novčanika predviđenog za sejfeks keš i token. Čuli smo dosta pitanja posetilaca vezano za decentalizovani market i nove informacije o trenutnom statusu istog.

Najveće iznenađenje izazvala je vest o razvoju prve berze koja će omogućiti trgovinu dinara za kriptovalute!

Juče je, naime, održana pres konferencija čija tema je bila zvanično predstavljanje ove berze.

Ovo je sjajna vest za sve one koje bi želeli da kupe neku od kripto-valuta, prebacivši sredstva sa svog dinarskog računa na berzu uz minimalne naknade. Kada kažemo ‘‘berza’’ svakako da mislimo na platformu za trgovinu (tradeing) poput Bitstampa, Bitreksa i drugih. Ova berza će se, u prvo vreme, fokusirati na potrebe domaćeg korisnika, a kasnije proširiti i na ostale delove sveta. Prema onome što vidimo na zvaničnom sajtu , moguće je kupovina bitkoina, itirijuma, sejfeks tokena i sejfeks keša za dinare.

Nikoa Micic i Stiven Kajns.jpg

Naknade za trgovinu će biti dosta niže od trenutne ponude na tržištu. Prema rečima Nikole Mićića, direktora partnerske kompanije ‘‘Berzeks’’, ovaj način trgovine bez posrednika “smanjuje troškove ulaska i izlaska iz trgovine kriptovalutama i do nekih pet puta”.

Prema navodima RTS-a, osnivač i direktor “Ekskalibre” Stiven Kajns, izjavio je da smatra da Srbija ima priliku da bude lider u ovoj industriji, i da ih je privukla ‘‘neverovatna zajednica koja se bavi razvojem kao i državna podrška za digitalizaciju”

Još nam jedino ostaje da isprobamo ovu berzu! Uživajte u novoj mogućnosti koju vam nudi lokalni tim.

O autoru: Marija Blesic

Marija se zanima za kriptovalute i blokčejn tehnologiju od 2016 godine. Aktivno podržava razvoj kripto zajednice i relevantnih projekata koji doprinose razvoju kripto ekosistema.

Objavljeno: 23/08/2019 | Marija Blesic

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *