fbpx

Toilet Paper Token na CoinMarketCap-u

CoinMarcetCap - Toilet Paper Token - Prvi april

Popularni sajt CoinMarketCap je sinoć listirao novi crypto coin! 

Zove se Toilet Paper Token i jedini je koji je koji je doživeo porast u poslednja 24 časa i to od 1.123,97%. Market crap mu je 85.853.000.000, a cena samo 1.64 dolara po komadu. Sigurni smo da se ozbiljan ekonomski model krije iza ovog tokena, ali nažalost cela zaliha ovog tokena je rasprodata.

Na grafikonu ispod možemo videti stručno iscrtanu krivu koja tačno pokazuje porast korišćenja toalet papira u toku vremena.

Naravno da je u pitanju dobra provoaprilska šala, i sasvim u skladu sa toilet-papier-meme sadržajima koji već uveliko kruže Internetom. Kada kliknete na link na CoinMarketCap-u možete pročitati Wipe Paper. Učinite to obavezno! Wipe peper osim što je smešan, ujedno je i edukativan: možete saznati o istoriji toalet papira, ali i tehnogiji koja stoji iza ovog tokena.

Toilet Paper Token olakšava kupovinu talet papira tako što korisnici uz pomoć njega mogu online kupiti papir, i umanjiti mogućnost susreat sa ‘Ronom. TPT koristi smooth contract i prati ukupan broj rolni koje su korisnici (wipers) kupili, ali i isto tako uz pomoć algoritma izračunava koliko toalet papira jedno domaćinstvo može da pazari.

Divna misija za koju se TPT svesrdno zalaže je čuvanje čovečanstva od pada ka jednoj od prva dva nivoa Maslovljeve hijerarhije. Cenjena uloga TPT-a je opstanak na trećoj poziciji (takozvani “turd level”) koja je rezervisana za i druge bitne sfere života.

Toilet Paper Token - love and belonging

Da biste kupili tokene morali biste rešiti Ply Count Quiz, koji bi odredio koju količinu možete da kupite. Prema navodima iz Wipe Papera, kviz sadrži različitita pitanja od broja ukućana do prethodnih gastrointestinalnih tegoba.

Za sve one koji idalje misle da je autorima trebalo samo nekoliko minuta da osmisle ovaj koncept, evo dokaza da se varaju. TPT se zasniva na POP blokčejnu (Proof-of-ply) uz neizostavnni POF (Proof-of-flush) mehanizam. Njihov KYC (Know-Your-Colon) proverava da li su korisnici sposobni da sami koriste kupljeni produkt, a oni koji nisu nemaju pravo kupovine tokena. Starosna granica je ustanovljena na 3 godine, što se čini kao fer odluka dev tima.

Pročitajte originalni text na CMC-u

O autoru: Marija Blesic

Marija se zanima za kriptovalute i blokčejn tehnologiju od 2016 godine. Aktivno podržava razvoj kripto zajednice i relevantnih projekata koji doprinose razvoju kripto ekosistema.

Objavljeno: 01/04/2020 | Marija Blesic

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *