Safex

Safex

Safex je globalna e-commerce platforma, koja omogućava prodaju proizvoda i usluga. Safex nije kompanija nego je protokol, na svom blokčejnu, sa zaštitom privatnosti korisnika koja je omogućena zahvaljujući CryptoNote tehnologiji. Na ovaj način svi prodavci će moći anonimno i bezbedno da prodaju svoje proizvode. Postoje 2 valute vezane za ovaj projekat: safex token i safex cash. Deljanije o ovom projektu pročitajte u ovom članku: Safex e-commerce platforma

Sve o Safex E-commerce platformi

Uspešan Safex Hardfork

Uspešan Safex Hardfork

Safex je imao uspešan hardfork kojim je aktiviran Safex Marketplace. Desila se prva kupovina na trgovinskoj platformi, napravljeni su prvi nalozi, a još više nas tek očekuje

Safex Dev Update: Stagenet 2

Safex Dev Update: sprema se Stagenet 2

Ovog ponedeljka izašao je Safex Update u kome je detaljno opisan progres napravljen u odnosu na prošli ponedeljak i priprema za Stagenet 2. Stagenet izlazi sledeće nedelje, ove nedelje u upotrebu će biti puštena i TWM aplikacija za OSX, Windows, i Linux.

Zašto treba da znate više o Safex-u?

Odlučili smo da celu sekciju posvetimo Safex-u zato što pomno pratimo razvoj ovog projekta i to želimo da podelimo sa Vama. Želimo da Vas uputimo u pojedinosti i tako Vas možda zainteresujemo da se i Vi oprobate kao prodavac ili kupac na ovoj e-commerce platformi. Zamislite E-bay ili Amazon na blokčejnu, samo što nije centralizovan. I samo što nije kompanija uopšte. I samo što se plaćanja njihovim tokenom, a sve transakcije su anonimne, a podaci privatni. Pojedinci upoređuju ovu platformu  sa Open Bazaar-om, ali ne treba zaboraviti da ova e-commerce platforma ima svoj blokčejn, da je u pitanju community projekat i da hodleri njihovih  tokena imaju dobit u obliku drugog tokena plasiranog od strane tima,  od svake prodaje na marketplace-u. Ovo je odlična prilika da se iskoristi prilika, a proizvodi i usluge pripreme i prodaju na ovoj platformi.

 Kupovina i prodaja

Marketplace će biti vrlo jednostavan za korišćenje, čak i za početnike. Aplikacija – Novčanik na kojoj će se nalaziti ceo Marketplace, sadržaće u sebi i listu proizvoda koji su u prodaji i novčanik sa  valutama. Ukoliko neko želi da prodaje svoj proizvod ili uslugu, on/a to može učiniti vrlo jednostavno – samo ispunjavanjem nekoliko podataka o proizvodu. Isto tako postojaće i opcija za komunikaciju između kupaca i prodavaca, koja će olakšati slanje proizvoda. 

 

 

Društvene mreže

Telegram

Youtube

Twitter

Instagram

Facebook

Meetup