fbpx

Safex Update | Avgust

Safex World Marketpace _ Avgust Update

Juče je izašao Safex Update za 3. avgust, koji prenosimo u potpunosti u tekstu koji sledi. Ukoliko želite da pročitate izvorni tekst, posetite ovaj link.

The World Marketplace Novčanik | Update

Veza (”bridge”) između blokčejna i user interface-a novčanika je sada preuređena da radi i na Windows operativnom sistemu. Igor se bavio ovim pitanjem protekle nedelje i uspeo je da napravi postavku i da je testira. Kao posledica toga potreban je update node.js deo aplikacije. Za ovo će biti potrebno nekoliko dana posle čega može da se pravi TWM novčanik za sve platforme, uključujući i Windows.

Posle update-a programeri će proći još jednom kroz OSX greške koji mogu preostati i posle ”bridge softvera”, iako je moguće da će većina njih biti automatski rešena ovim softverom.

Safex Core baza je update-ovana u novčaniku da se podudara sa nekim novim funkcionalnostima u libwallet-u (bridge wallet). Ove promene su vezane za izgrađen sistem sa novim kodom koji je bio predstavljen libwallet projektom – Link ka GitHub-u.

Promene možete videti u poslednjem Igorovom pull request-u, kojim je potvrđena kompatibilnost sa prethodno uspešno napravljenim kodom.

TWM API | Progres

U toku prošle nedelje Daniel je nastavio da radi na API delu i završio je celo skeniraje i doradu naloga sa Safex blokčejna. Sledeće na listi je rad na ”učvršćivanju” ponuda, potom slanje poruka može da bude ukombinovano i APi može da bude objavljen.

Sa objavljivanjem API-ja trebalo bi da se pređe u fazu 2 test neta, čime se bližimo poslednjem nizu testiranja The World Marketplace aplikacije pod safex blokčejnom.

Novi članak na safex.org

Objavljen je novi članak na safex.org, u kome je objašnjena strategija stvaranja S-Krive za distribuciju safexa kroz Proof-of-Work algoritam kao održiv model kojim je kriva novčane distribucije podudarna sa krivom prihvatanja tehnologije. Članak pokriva i paralelu drugih kriptovaluta: bitcoina, litecoina i monera i objašnjava zašto emisione krive ovih kripto-novčića ne favorizuju nove rudare i adopciju generalno, u poređenju sa emisionom strategijom safexa. Originalan članak pročitajte ovde, a prevod na srpski očekujete uskoro.

Ukoliko želite da kupite safex najbolje mesto za to je Xcalibra.com. Ukoliko još uvek ne znate šta je Safex najbolje pročitajte naš članak: Safex e-commerce platforma. Za više informacija o projektu Safex posetite safex.io i safex.org

Kao i uvek, za više svakodnevnih informacija o aktuelnim temama pratite naš Telegram kanal, a za više upoznavanja i druženja sa našom zajednicom – našu Telegram grupu

O autoru: Ivan Stevanovic

Ivan je krenuo da se zanima za blokčejn tehnologiju prilikom izrade studentskog rada. Bavi se rudarenjem, pisanjem, i povremeno trgovinom. Planira da posveti vreme na izučavanju open source programskih jezika.

Objavljeno: 04/08/2020 | Ivan Stevanovic

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *