fbpx

Rudarenje uz pomoć 1 Click SFX Miner aplikacije | Linux

Lako-rudarenje-Safex-Cash-a-na-Linux-u -1-Click-SFX-Miner-Aplikacija

U ovom tekstu ćemo vam pokazati koliko je jednostavno rudarenje Safex Cash-a. Demonstriraćemo rudarenje uz pomoć 1 Click SFX Miner aplikacije na Linux operativnom sistemu. Ovaj način rudarenja predviđen je za početnike, a za aktiviranje aplikacije trebaće vam samo nekoliko minuta. Rudarenje na ostalim operativnim sistemima je veoma slično, a više o tome pročitaćete u tekstu koji sledi. Ukoliko još uvek ne znate dovoljno o projektu Safex – ovo je idealna prilika da saznate šta je to Safex e-commerce platforma.

Ova jednostavna aplikacija za rudarenje koristi procesor računara, a ne grafičku karticu. Zaista se aktivira vrlo jednostavno u samo nekoliko klikova posle čega samo treba da kažete Start Mining. Posebno je povoljno što aplikaciju možete aktivirati čak i ako radite nešto na vašem računaru. Za rudarenje se koristi takozvani pool po izboru, a sada objašnjavamo kako to izgleda na Linux operativnom sistemu, dok ćemo vodič za rudarenje na Windowsi Mac OSX operativnim sistemima izaći naknadno.

Koraci za aktiviranje 1 Click Miner Aplikacije

  1. Preuzimanje softvera
  2. Instaliranje
  3. Pravljenje safex adrese
  4. Back up-ovanje adresa
  5. Podešavanje sa kojim % snage će da se rudari
  6. Start mining
  7. + proveriti progres na pool.safex.org stranici

Hajde da krenemo

1. Da bismo preuzeli aplikaciju idemo na oficijalni git hub sajt safexa, i izaberemo onaj koji se odnosi na Linux operativni sistem. Klikom na link preuzećemo aplikaciju. 

Preuzimanje-safex-cash-1-click-miner-aplikacije

Kada je aplikacija preuzeta, možemo je istalirati tako što ćemo iskoristiti opciju Open With.

safex-cash-miner-open-with

2. Potom ćemo sako kliknuti na Install.

instalacija-safex-miner-aplikacije

Kada je aplikacija instalirana, možemo je potražiti u Ubuntu menu upisivannjem Safex Miner i ikonica na koju možemo da kliknemo će iskočiti. Otvorićemo aplikaciju.

otvoriti-safex-cash-1-click-miner

3. sledeće je upisivanje safex cash adrese na koju će odlaziti izrudareni novčići. Ukoliko već imate safex cash novčanik, onda možete upisati (bolje paste-ovati) safex cash adresu iz vašeg novčanika. Paste-ovaćete je u polje označeno strelicom i kiknuti na Set Address

Ukoliko nemate adresu, onda je možete generisati u okviru ove aplikacije klikom na dugme Generate New Address. Bitno je da znate da će sav vaš izrudaren safex cash otići na ovu adresu i da samo vi imate pristup njoj. Ni jedan druga osoba iz tima ili zajednice neće imati pristup ovim novčićima i zato je bitno da back up-ujete fajlove, čuvate ih na sigurnom mestu i ne delite sa drugina. Ranije smo pisali o sigurnosti adresa na kojima se nalaze kriptovalute, a ceo tekst možete naći ovde.

Posle klika na Generate New Address videćete ovaj ekran:

generisanje-adrese-za-rudarenje-safex-cash-a

Ne zaboravite, ovo su prave privatne adrese i ne pokazujte ih nikome. Ko god da ima vaše privatne adrese ima i pristup vašim novčićima. Secret view,  secret spend i seed words su one koje ne treba da delite ni sa kim dok je Mining address javna adresa i ona je predviđenja za deljenje.

4. Da biste backup-ovali fajlove kliknite na crveno dugne Backup File. Posle toga bi trebalo da ga sačuvate na mestu po izboru, a kasnije možete napraviti i više kopija. Kada ste to završili treba da izaberete Pool koji preko koga rudarite. Preporučujemo pool.safex.org.

5. Posle toga biramo koliki deo procesora želimo da posvetimo rudarenju. Možemo izabrati pun kapacitet birajući 24 ili nešto manji ako želimo da radimo nešto uporedo na računaru. Sasvim je verovatno da će vaš kapacitet biti u manjem ili većem rasponu u zavisnosti od jačine procesora.

6. Kada izaberete željenu vrednost kliknuće samo na Start Mining. Biće potrebno nešto malo vremena da rudarenje zapravo počne i videćete poruku: Connecting threads.

Još ćete moći da vidite informacije o vašem procesoru, na koju adresu rudarite i uz pomoć kog pool-a. Videćete koja je zauzetost procesora i kada sve bude spremno za rad – koliko imate heševa po sekundi. U zavisnosti od jačine procesora imaćete određeni broj heševa od koga zavisi verovatnoća otvranja bloka i dobijanja nagrade. U ovom primeru mi rudarimo uz pomoć 6 threads i procesor stvara 4733.88 heša po sekundi.

rudarenje-safex-cash-a

7. Progres možete proveriti na sajtu mining poola uz pomoć kog rudarite. To ćete uraditi tako što ćete posetiti link pool.safex.org (ukoliko na njemu rudarite) i paste-ovati adresu na koju rudarite. Tu ćete moći da vidite ličnu statistiku vezanu za rudarenje safex cash-a. 

rudarenje-safex-cash-a-progres

Ovo je bilo sve vezano za rudarenje uz pomoć 1 Click SFX Miner aplikacije. Ako imate neka pitanja pišite nam na našu telegram grupu. Srećno rudarenje! 

Ukoliko želite da samo oformite svoj rig za rudarenje, posetite safex.org i saznajte više. 

O autoru: Marija Blesic

Marija se zanima za kriptovalute i blokčejn tehnologiju od 2016 godine. Aktivno podržava razvoj kripto zajednice i relevantnih projekata koji doprinose razvoju kripto ekosistema.

Objavljeno: 23/06/2020 | Marija Blesic

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *