fbpx

Prva kupovina na Safex trgovinskoj platformi

kupovina na safex platformi

Ove subote, na Blokčejn samitu u Beogradu, imali smo priliku da prisustvujemo prvoj kupovini proizvoda za kriptovalute na safex trgovisnoj platformi. Proizvod je prodat za 13,000 safex keša koristeći safex protokol. Ovo je veliki uspeh kako za tim, tako i za sve one koji očekuju da prodaju proizvode ali i usluge koristeći ovu trgovinsku platformu.

Malo pojašnjenje: Safex je protokol (a ne komapanija) koji omućuje decetralizovanu trgovinu bez posrednika, a sve zahvaljujući blokčejn tehnologiji na kojoj se zasniva. Korisnici su dodatno osigurni, jer informacije vezane za transakcije, za razliku od transakcija na bitcoin blokčejnu, nisu transparente već potpuno privatne. Zvanična valuta pri plačanju je safex cash i upravo je uz pomoć safex keša prvi proizvod bio kupljen.

Ovu kupo-prodaju su nam demonstrirali Daniel i Igor, koji su deo tima koji radi na razvoju ovog protokola.

Prvi korak bilo je pravljenje naloga za prodavca: upisan je željeni naziv brenda, profilna fotografija prodavca i dodate informacije po želji. Sledeći korak bilo je ubacivanje fotografije, i nazva proizvoda, i dodavanje opisa i količine koja se prodaje. Ovde je od pomoći bio Safex.Pics sajt. Ovo ubacivanje proizvoda plaćeno je 0,02 safex keša što je oko 0,02 dinara. Posle ovoga ponuda svih proizvoda uklučujući i ovaj bila je vidljiva za sve korisnike. Ponuda za ovaj proizvod bila je 13.000 safex keša, koju je kupac prihvatio i poslao transakciju kako bi platio za ovaj proizvod. Posle potvrde ove kupčeve transakcije od strane safex blokčejna, mogli smo da vidimo da je količina preostala za kupovinu ovog proizvoda 0, dok je prodavac mogao da vidi 13.000 safex keša više u svom novčaniku. Ceo proces je završen za 10-ak minuta, a jednostavnost celog procesa je verno prkazana.

Očekujemo dodatne informacije o tome kada će i ostali korisnici moći da koriste ovaj vid trgovine. Za sve one koji bi hteli da pogledaju video, posetite link

O autoru: Ivan Stevanovic

Ivan je krenuo da se zanima za blokčejn tehnologiju prilikom izrade studentskog rada. Bavi se rudarenjem, pisanjem, i povremeno trgovinom. Planira da posveti vreme na izučavanju open source programskih jezika.

Objavljeno: 09/12/2019 | Ivan Stevanovic

broj komentara

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *