fbpx

Liberland Online Crypto Konferencija

Liberland online crypto konferencija

Bliži nam se 5. godišnjica Liberlanda i subotnja online crypto konferencija

Bez obzira da li podržavate ideju ovog blokčejn i tehnološki orijentisanog projekta, evidentno je da Liberland okuplja fenomenalnu zajednicu. Istaknuti članovi su ekonomisti, zaštitnici ljudskih prava, preduzetnici, programeri, kripto entuzijasti i programeri blokčejna koji se zalažu za ljudske slobode. Okupili su se oko ideje sa ciljm da pomognu potencijalno stvaranje nove uspešne zajednice koja počiva na istinskim vrednostima, ljudskim pravima i slobodama, koja su često zloupotrebljena.

Suština Liberlanda kao zajednice biće transparentnost koja ce biti moguća zahvaljujuci njenom blokčejn sistemu, koji je u izradi. Glasanja, odluke, i sve bitno za zajednicu bilo bi organizovano tako da nema prevara, višestrukih glasanja, a sve bi bilo sadržano u public legeru.

Ko su govornici?

Ron Paul

Liberland online crypto konferencija - Ron Paul

Ron Paul je bivši američki kongresmen, borac za ljudske slobode i pravdu. Jedan je od ljudi koji je javno predstvio svoje mišljenje da će napuštanje zlatnog standarda uništiti dolar, glasao je protiv invazije na Irak i protiv Patriotskog akta iz ranih 2000ih. Politički je aktivan, i podržava ideju Liberlanda za stvaranjem društva gde će se promišljenim aktivnostima stvoriti uslovi za slobodan i prosperitetan život pojedinaca.

Daniel Dabek

Liberland online crypto konferencija - Daniel Dabek - Safex

Daniel Dabeka smo imali priliku da upoznamo u Beogradu, i smatramo ga za jednu od najvažnijih osoba u kripto svetu kod nas i u regionu. Daniel je osnivac projekta Safex – globalne decentralizovane trgovinske platforme. Korisnici će na ovoj platformi moći da kupuju i prodaju dobra i usluge bilo kada, bilo gde, bez restrikcija. Ceo projekat je osiguran blokčejnom sa privatnim transakcija zasnovanim na CryptoNote tehnologiji. Daniel će pričati upravo o ovom trgovinskom ”marketplejsu”.

Za informacije o ovom projektu pratite redovne Devs Update svakog ponedeljka.

David Friedman

Liberland online crypto konferencija - David Friedman

David Friedman je poznati ekonomista, a nekima poznat i kao sin Miltona Friedmana, proslavljenog ekonomsite. David je ostavio neizbrisiv trag u oblasti ekonomije i prava, autor je knjiga, predavač, a pre svega slobodni mislilac koji podržava ideje o prosperitetu društva. Sebe opisuje kao anarhist-ekonomsitu, a imali smo prilike da upoznamo u Beogradu na leto 2018. godine. David će na ovoj online konferenciji govoriti na temu ‘’Market Failure: An Argument both for and Against Government’’.

Saro McKenna iz Ghostbustersx-a

Liberland online crypto konferencija - Ghostbustersx

Sećate se priče od malopre o Liberland blokčejnu čija je izgradnja u toku? Autori Liberland blokčejna i decentralizovane vlade su GhostbustersX, koji su ujedno i ”blok produceri” EOS-a. Njihov predstavnik na ovoj konferenciji biće Saro McKenna i govoriće na temu ”Liberland blockchain governance”. Srećni smo što možemo da čujemo člana ovog tima, i saznamo dokle je projekat stigao. Saro i još neke članove tima smo imali prilike da upoznamo prošle godine.

Roger Ver

Svi znate za Rodžera Vera? Šta god mislili o njegovom projektu bitcoin cash-a, sigurno da je veoma uticajan u svetu kriptovaluta i blokčejn tehnologije. Ver je u ranim danima uvideo značaj bitcoina i podržao ga, da bi danas bio poznat kao promoter decentralizovanog projekta bitcoin cash-a koji je fork bitcoina. Ver će ove subote pričati na temu ”Cryptocurrencies as solution for big governmenet”.

Pavol Luptak

Pavol Luptak je etički haker i osnivač Paralnog Polisa, kripto zajednice sa ciljem edukacije, umrežavanja i promovisanja kriptovaluta, sa akcentom pa one koje čuvaju privatnost korisnika. Paralelni Polis je nastao u Pragu, proširio i na Bratislavu, pa ako budete u prolazu – obavezno svratite. Pavol je će pričati na temu ”Crypto Liberation Story”. Jedva čekamo da ga čujemo, davno je bilo kada smo se poslednji put videli.

Ovo su samo neka od imena koja ćete čuti na ovoj decentralizovanoj VR konferenciji. Nadamo se da ćete uživati, a sve ostale informacije o konferenciji možete pronaći na ovde.

O autoru: Ivan Stevanovic

Ivan je krenuo da se zanima za blokčejn tehnologiju prilikom izrade studentskog rada. Bavi se rudarenjem, pisanjem, i povremeno trgovinom. Planira da posveti vreme na izučavanju open source programskih jezika.

Objavljeno: 07/04/2020 | Ivan Stevanovic

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *