fbpx

Kripto Vesti: Regulacija stabilnih tokena

Kripto-Vesti-Regulacija-Stabilnih-Tokena

Pročitajte o čemu smo pisali na Telegram Kripto Vestima. Za danas izdvajamo: Vault, CIA, PolkaDOT, Regulacija stabilnih tokena. Za više informacija pratite Kripto Vesti.

Maker holderi su izglasali da neće biti kompenzacije Vault vlasnicima koji su izgubili puno zbog likvidacija 12-13. marta. 38 $MKR holdera je glasalo sa 88,000 tokena.

Izvor: TheBlock

CIA je osnovala novo odeljenje CIA Labs, koje će razvijati nove tehnologije, uključujući blokčejn i DLT. CIA Labs će omogućiti istraživačima/agentima da profitiraju od tehnologije koju razviju za agenciju.

Izvor: Cia.gov website

PolkaDOT upozorava da YFDOT nije povezan sa Polkom, ne gradi se na Polki i nije deo ekosistema. Web3 je najavio tužbu protiv prevaranata koji stoje iza lažno izreklamiranog projekta.

Izvor: Polkin Telegram

Regulacija stabilnih tokena:

Američka Kancelarija kontrolora valute (OCC) je počela da dozvoljava tradicionalnim bankama da drže fiducijarne rezerve stabilnih tokena na svojim bilansima.

Glavni uslov je da izdavaoci stabilnih tokena održavaju 1:1 odnos izmedju količine deponovanih dolara i broja izdatih tokena.

Banke su dužne da odrade reviziju barem jednom dnevno kako bi utvrdile da li se održava 1:1 odnos. Potrebno je i osiguravanje sume da bi se pokrili ostali rizici likvidnosti.

Medjutim regulatori traže da se izdati tokeni drže na kastodijalnim novčanicima, a kripto industrija se buni jer smatra da su nekastodijalni sigurniji.

SEC je takodje objasnio kakve stabilne tokene ne smatra Hartijama od Vrednosti.

Pre par dana je 5 EU zemalja pozvalo na regulaciju stabilnih tokena sa zahtevom da depoziti izdavaoca budu u EUR.

Broj “mladihBTC novčanika (retko korišćenih i starih od 1 do 3 meseca) je porastao na 2,254,667 u septembru, na najviši nivo od Februara 2018, prema Chainalysis. Izgleda da novi igrači ulaze u Bitcoin bržim tempom nego inače.

Zapratite XcalibraNews za više vesti o tržištu i Xcalibra berzi.

Pratite poslednje Kripto Vesti na Telegramu.

Objavljeno: 24/09/2020 | Igor Tomic

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *