Vesti

Kripto Vesti – 6. i 7. maj

by | May 7, 2021

Ovo su Kripto Vesti – 6. i 7. maj preuzete sa našeg Telegram kanala:

Sada košta oko 110k dolara da biste kupili 32 ethereuma neophodna da biste postali potpuni validator.

Pre godinu dana bilo je oko 7.4k dolara.

(Documenting Ethereum)


ROCKI, servis za streaming muzike i NFT platforma, je lansirao prvi servis te vrste koji je na Binance Smart Chain-u. Aplikacija stvara okruženje sledeće generacije u kojem su umetnici i slušaoci nagrađeni za doprinos.


Pauziranje kripto rudarenja u Njujorku?

Predlog zakona kojim se želi „pauzirati“ kripto rudarenje, ukoliko nije u skladu sa ciljevima klimatskih promena, na tri godine u Njujorku upućen je državnom odboru za zaštitu životne sredine 3. maja.

U tom zakonu se navodi da:

„Jedna kripto transakcija koristi istu količinu energije koju prosečno američko domaćinstvo potroši u roku od jednog meseca, sa procenjenim nivoom globalne upotrebe energije ekvivalentnom nivou Švedske.“

(Cointelegraph)


Fidelity National Information Services će se udružiti sa NYDIG-om omogućavajući stotinama američkih banaka da počnu da nude kupcima opciju da prodaju i kupe bitkoin.

(Bloqport)


Grayscale je postao zvanični sponzor New York Giants-a, i time je postao prvi kripto partner NFL tima ikada.

(Bloqport)


Latinoamerički gigant za e-trgovinu MercadoLibre kaže da sada u svom balance sheet-u drži bitkoin i takođe su u ovom kvartalu kupili bitkoin u vrednosti od 7.8m dolara.

(Bloqport)


Preko 10.5M ethereum-a je zaključano u DeFi-u.

(DeFi Pulse)


Sud u severnoj Kaliforniji naložio je Krakenu da da informacije IRS-u o korisnicima čije su kripto transakcije prelazile 20.000 dolara između 2016. i 2020. godine.

(Cointelegraph)


Norveški ministar za klimu i životnu sredinu Sveinung Rotevatn kaže da hodluje bitkoin

Ministar koji sprovodi ekološku politiku jedne od najvažnijih svetskih vlada fokusiranih na obnovljive izvore energije, smatra $BTC kao “pogodnim za store of value”.

(Krypto for hele Kongeriket)


Učlanite u našu Telegram grupu i pratite Kripto Vesti na našem Telegram kanalu.

Marija Blešić

Marija Blešić

Arhitekta | Dizajner | Bloger | Belgrade Crypto Commuinty | Marija se bavi arhitekturom i dizajnom, ali i pisanjem i edukacijom na polju kriptovaluta. Zanima se za arhitekturu i umetnost od 2000. godine, a za kriptovalute i blokčejn tehnologiju od 2016 godine. Autor je bloga Belgrade Crypto.

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane objave

Društvene mreže

Telegram

Youtube

Twitter

Instagram

Facebook

Meetup