Kripto Vesti

Kripto Vesti – 21. april

by | Apr 21, 2021

Ovo su Kripto Vesti – 21. april preuzete sa našeg Telegram kanala:

WeWork uvodi kripto kao način plaćanja

WeWork počinje sa prihvatanjem kriptovaluta kao načinom plaćanja putem BitPay-a.

Za sada će prihvatati Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), USD Coin (USDC), Paxos (PAX) i jos par kriptovaluta, ali nisu naveli tačno koje.

WeWork će takođe posedovanje kriptovaluta navesti i u svom “balance sheet”-u.

(WeWork.com)


Reddit suosnivač donirao milion dolara u COIN akcijama

Alexis Ohanian, suosnivač Reddit-a, je donirao milion dolara u COIN akcijama udruženju “Know Your Rights Camp”.

To je uradio kao deo obećanja koje je dao krajem prošle godine prilikom napuštanja Reddit odbora.

Za one koji ne znaju, prošle godine je Alexis napusti Reddit odbor i obećao je da će da pomaže “black community”-u i da će sav novac koji u budućnosti zaradi od Reddit akcija da donira njima, uglavnom za suzbijanje rasne mržnje.


Newegg od sada prihvata DOGE kao vid plaćanja putem BitPay-a.


Deutsche Telekom investira u kripto mrežu Celo

  • U utorak je Deutsche Telekom objavio da kupuje tokene koje je izdao Celo, startup specijalizovan za nuđenje kripta na mobilnim telefonima.
  • Nemački telekom gigant nije obelodanio veličinu investicije, ali je izvršni direktor kompanije rekao da je kupovina tokena značajna.
  • Kompanija takođe ulaže u infrastrukturu kako bi podržala Celo mrežu koja radi na izgradnji decentralizovane platforme u stilu Venmo-a.

(Decrypt)


Ubisoft se pridružuje Tezos ekosistemu kao korporativni validator

Francuski izdavač video igara Ubisoft pridružio se ekosistemu Tezos kao korporativni validator, objavila je danas kompanija za razvoj blokčejna Nomadic Labs.

„Ubisoft istražuje Tezos tehnologiju postajući “corporate baker”. Dobrodošli u ekosistem! “ tvitovao je Nomadic Labs.

Postajući validator, ili „baker“ (pekar) u Tezosovoj terminologiji, kompanija će pomoći ekosistemu potvrđivanjem transakcija i proizvodnjom novih blokova.

Kao deo Tezos ekosistema, Ubisoft planira da nastavi svoje eksperimente sa liquid proof-of-stake tehnologijom i istraživanjem kako bi to moglo uticati na „budućnost igara“.

(Decrypt)


Venmo, koji se nalazi u vlasništvu PayPal-a, pokreće trgovinu kriptovalutama

Venmo korisnici će moći da trejduju 4 kriptovalute na ovoj platformi, a to su Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Litecoin (LTC) i Bitcoin Cash (BCH).

Počevši od utorka (ova opcija će biti široko dostupna za par nedelja) Venmo-ovih preko 70 miliona korisnika moći će da kupuje, drži i prodaje kripto direktno u aplikaciji Venmo.

Korisnici će takođe dobiti u aplikaciji dobiti pristup vodičima koji će im pomoći da se bolje snalaze oko trgovine kriptovalutama i podstaći će ih da svoja iskustva sa kriptovalutama podele putem Venmo feed-a.

Takođe, korisnici Venmo-a moći će da kupe kriptovalute u vrednosti od minimun 1 dolar i za prodaju/kupovinu kriptovaluta će moći da koriste novčana sredstva sa svog Venmo accounta, sa povezanog bankovnog računa ili sa debitne kartice.

(Cointelegraph)


Učlanite u našu Telegram grupu i pratite Kripto Vesti na našem Telegram kanalu.

Marija Blešić

Marija Blešić

Arhitekta | Dizajner | Bloger | Belgrade Crypto Commuinty | Marija se bavi arhitekturom i dizajnom, ali i pisanjem i edukacijom na polju kriptovaluta. Zanima se za arhitekturu i umetnost od 2000. godine, a za kriptovalute i blokčejn tehnologiju od 2016 godine. Autor je bloga Belgrade Crypto.

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane objave

Kripto Vesti – 11. jun

Kripto Vesti – 11. jun

Kripto Vesti – 11. jun: Ethereum, El Salvador, Voren Bufet, Indija i kriptovalute, nađite nas na Taelegramu za još aviše vesti

Kripto Vesti – 8. jun

Kripto Vesti – 8. jun

Kripto Vesti – 8. jun: El Salvadoru i Paragvaj imaju pozitivne stavove prema bitkoinu, Trump kometariše, najavljen je sledeći Crypto Meetup u Beogradu

Društvene mreže

Telegram

Youtube

Twitter

Instagram

Facebook

Meetup