HashBringer: Nova kripto ATM mašina

hashbringer atm

Balkenium (Balkaneum), kompanija koja koristi i razvija blokčein tehnologiju, sa središtem u Beogradu, sledećih meseci finalizovaće prototop kripto ATM mašine pod nazivom HešBringer (HashBringer). Na ovoj mašini biće moguća kupovina nekih od kriptovaluta za dinare, evre i dolare. O samoj mašini saznali smo više posle tvita sa fotografijom prototipa. .

Prema rečima Daniela Dabeka, izvršnog direktora Balkeniuma, ova mašina je proizvod želje da se korisnici približe novoj tehnologiji – kripto-valutama. Lokalni kupci će moći neposredno da kupe sejfeks, bitkoin, i itirijum. Mašina je dobila naziv HešBringer prema procesu nazvanom ‘‘hešing’’, na kome se i zasniva blokčein tehnologija.

HashBringer ATM Belgrade Crypto.jpg

‘‘Balkaneum has created a cryptocurrency kiosk to bring people physically close with the new technology. Like this people around the world will have proximity to enter cryptocurrencies like Safex, Bitcoin, and Ether with ease, locally. Blockchain, which is the underlying technology of cryptocurrencies, relies on a mathematical process called “hashing” and so we called our machine: HashBringer’’ – Daniel Dabek

Iako nepotvrđeno, prema videu s kraja decembra, stiče se utisak da je sama tehnologija već razvijena. U tom slučaju, preostao bi rad na dizajnu i testiranje.

Prema pisanju portala Safex News, posle izrade prototipa, tim će se fokusirati na distribuciju mašina na regionalnoim nivou, a onda i šire. Takođe, mašine će podržavati valute sejfeks keš, sejfeks token, bitkoin, itirijum i lajtkoin. Prema pisanju pomenutog portala, može se očekivati se da će prva mašina biti spremna za korisnike u prvoj polovini godine.

Da li će mašna podržavati još neke valute, kada će se tačno pojaviti na tržištu, i koliko procenata će biti naknada za korišćenje, kao i ostale detalje, saznaćemo u sledećem periodu.tags: HashBringerBalkaneumcrypto ATM

O autoru: Marija Blesic

Marija se zanima za kriptovalute i blokčejn tehnologiju od 2016 godine. Aktivno podržava razvoj kripto zajednice i relevantnih projekata koji doprinose razvoju kripto ekosistema.

Objavljeno: 25/08/2019 | Marija Blesic

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *