fbpx

Globalni pad cena i corona virus

bear market - pad cene bitcoina i kriptovaluta

Pad na svetskim berzama se poklapa sa objavom Svetske zdravstvene organizacije (WHO) stanja pandemije. I dok se širom sveta kupuju zalihe namirnica, cene na svetskim berzama padaju. Imamo priliku da vidimo pad cena akcija, zlata, srebra, bakra, ali i kriptovaluta koju smo najavili u našem prethodnom članku.  

Najavljivana recesija se dešava, corona virus je samo okidač događaja, a njene realne uzroke treba potražiti u ekomomiji. Poslednja ekonomska kriza bila je 2008. godine, koju je izavalo tržište nekretnina u Americi. 

Ovo su trenutne cene kriptovaluta prema Coin Market Cap-u.

coin market cap cena bitcoina

Juče je cena bitcoina je pala za oko 1500 dolara u roku od 30 minuta, a onda i nastavla da pada u toku dana sve do 3,782 dolara po jednom bitcoinu. Nestabilnost se pokazuje i kod ostalih kriptovaluta. Prema CMC-u bitcoin je pao za 23% u poslednja 24 časa, ethereum je pao za oko 33%, chainlink za skoro 30% , dok je  safex cash je u plusu za 22%

bitcoin najniza cena danas

I dok su svi u panici oko pada cena i corona virusa, iskusni se spremaju za kupovinu.

U periodima kada se strah i nesigurnost diktiraju promene, pojedinci profitiraju ulažuću u odabrane asete. Ako planirate da pazarite neke kriptovalute, pridržavajte se zlatnih pravila trgovine, ne dozvolite da emocije vode, i mudro raspolazite svojim novcem. Dobro proverite na kojoj berzi kupujete, jer su se po reakciji iz naše zajednice pojavile neke neočekivane promene na nekim od berzi.

stay strong invest smart in crypto

Veliki broj u svetu ljudi će ostati kod svojih kuća i usmeriti se na online poslovanje ukoliko je to moguće, a nadamo se i usput iskoristiti svoje kriptovalute za e-trgovninu, ulaganja, a ne za paničnu reakcije. Budite u toku i pratite Kripto Vesti na tviteru i telegram grupi.

Objavljeno: 13/03/2020 | Igor Tomic

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *