Blokcejn-video-igrice_Blockchain-igrice

Blokčejn igrice

by | Aug 20, 2020

Još od neverovatnog uspeha Crypto Kitties igrice jasno je bilo da će blokčejn igrice biti sve popularnije. Danas imamo zavidan broj igrica baziranih na blokčejnu, gde su nagrade i poeni u kriptovalutama. Neke od igara su više zasnovane na faktoru sreće, dok su druge na veštini. U svakom slučaju, sve su zabavne, a na njima se može i nešto zaraditi.

Ukoliko vas možda zanima tema kripto-kazina, ovo je pravi tekst za vas.

Crypto Kitties

Kripto mačke je legendarna igrica i prva koja je osvojila srca kripto gejmera-špekulanata. Pravljena je na Ethereum platformi, a glavni akteri su jedinstvene i simpatične mačke koje je moguće sparivati i prodavati. Svako parenje mačaka zapisuje se na blokčejnu. Mače koje se rađa iz jajeta (?!) može imati posebne karakteristike koje mu mogu povećati vrednost.

Još krajem 2017. godine izvršeno je preko 5M dolara u transakcijama preko ove igrice, a to je bilo 25% ukupnog prometa na Ethereum mreži.

Blockchain Cuties

Ova igrica je po vrlo slična Mačkama, kako u vizuelnom smislu tako i u konceptu. Sve životinjice su jedinstvene i simpatične, dok se kupovinom i parenjem mogu dobiti jedinstveni primerci. Ova igrica ima veći izbor životinjica, koje mogu da se okušaju i u borbama. Ono što je novo u odnosu na Mačke jeste što je je ova igra kompatibilna za plaćanja za ether, eos, tron, neo i matic.

Gods Unchained

Ova igrica predstavljena je kao prva igra koja je privukla veliki broj profesionalnih gejmera. Igra je pravljena u board card game stilu, a bazira se na kupovini i prodaji kartica i njihovoj međusobnoj borbi. Svaka kartica ima svoju vrednost, a one mogu biti obične ali i zasnovane na blokčejnu.

Kupovina i prodaja moguća je iterima (ether), a autori su se u jednom momentu odlučili da naprave svojevrsni omaž Kripto Mačkama i dodaju retke kartice sa mačijim likovima i tako ”povežu” ove blokčejn igrice. Najavljen je i turnir čija nagradna vrednost iznosi 570 hiljada dolara.

Neon District

Neo District blokčejn igrica je smeštena u sci-fi distorpijsko okruženje gde se igrači bore protiv dehumanizovane vlasti. Svaki od karaktera specijalizuje se u toku vremena dodavanjem i unapređivanjem oružja, oklopa i veština. Ukoliko ste već igrali slične igrice i ova će vam se dopasti. Grafički izraz je na vrhunskom nivou i kreiran je od strane Blockade Games grupe.

Cela igrica je, očekivano, na Ethereum-u, a planirana je druga sezona priče koja će dozvoliti da se igrači ujedinjeno bore.

Age of Rust

Ova igrica zasnovana je na Enjin-u i smeštena je u sličan ambijent kao District. Međutim sama igra je raznovrsnija: zasniva se na kombinaciji avanture i istraživanja i rešavanja složenih slagalica. Nagrade su skrivene u vidu crypto novčića koje možete nalaziti usput rešavajući probleme. Radnja igrice je smeštena 4424. godine, a počinje tako što se od igrača se traži da ispitaju i istraže (naizgled) napuštene prostore.

Manje zahtevne blokčejn igrice koje se mogu igrati na telefonu

Evo još nekoliko zanimljivih igrica inspirisanih blokčejn tehnologijom i kripovalutama: SFX Privacy Defense, Crypto Idle Miner, Bitcoin Food Fight. Sve tri su jednostavne i ne zahtevaju previše koncentracije ili umeća, a igraju se na telefonu.

Da li ste igrali neku od igrica koju smo gore pomenuli? Da li postoji neka koju biste preporučili da isprobamo? Pišite nam na našoj Telegram grupi na kojoj smo svakodnevno aktivni i diskutujemo o kriptovalutama i blokčejnu!

Koje su preporuke našeg omiljenog hrvatskog kripto bloga za blockchain videoigre – pročitajte ovde.

Ivan Stevanovic

Ivan Stevanovic

Ivan je krenuo da se zanima za blokčejn tehnologiju prilikom izrade studentskog rada. Bavi se rudarenjem, pisanjem, i povremeno trgovinom. Planira da posveti vreme na izučavanju open source programskih jezika.

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane objave

Društvene mreže

Telegram

Youtube

Twitter

Instagram

Facebook

Meetup