Kripto vesti | 19-25. avgust 2024.

Photo of author
AUTOR: Marija
Arhitekta | Dizajner | Bloger | Marija se bavi dizajnom i marketingom, pisanjem i edukacijom vezano za digitalne valute. Zanima se za kriptovalute i blokčejn tehnologiju od 2016 godine. Autor je bloga Belgrade Crypto.

Nedeljne kripto vesti za 19-25. avgust 2024.


24-25. avgust

Napetosti između Rusije i Francuske raste nakon hapšenja Telegram CEO-a: Napetosti između Rusije i Francuske su se povećale nakon što je uhapšen Pavel Durov, osnivač Telegrama, što je izazvalo diplomatske trzavice između dve zemlje.

TON blokčejn potvrđuje podršku za uhapšenog Telegram CEO-a, dok cena pada za 12%: TON blokčejn je izrazio podršku za Telegram osnivača Pavela Durova, koji je uhapšen u Francuskoj, dok je cena njegove kriptovalute pala za 12%.

Osnivač i CEO Telegrama Pavel Durov uhapšen u Francuskoj od strane Nacionalnog antikorupcijskog ureda: Pavel Durov je uhapšen u Francuskoj zbog sumnje u prevaru, što je izazvalo velike reakcije u kripto zajednici.

Spot Bitcoin ETF-ovi beleže najveći jednodnevni priliv od jula, nastavljajući sedmodnevni niz: Spot Bitcoin ETF-ovi su zabeležili najveći jednodnevni priliv od jula, što pokazuje nastavak pozitivnog trenda.

Poverenik SAD-a protivi se FTX planu, smatra da poverioci ne bi trebali da plaćaju za curenje podataka: Poverenik je izrazio neslaganje sa planom FTX-a, navodeći da bi troškove zbog curenja podataka trebali snositi investitori, a ne poverioci.

Polygon obnavlja kontrolu nad Discord serverom nakon hakovanja od 145.000 dolara, dok se lansiranje POL tokena približava: Polygon je ponovo preuzeo kontrolu nad svojim Discord serverom nakon hakovanja i priprema se za lansiranje POL tokena.

Shift Markets pokreće platformu za kripto derivate sa belim etiketama kako bi zadovoljila rastuću potražnju: Shift Markets je lansirao novu platformu za kripto derivate sa belim etiketama, usmerenu na zadovoljenje rastuće potražnje u industriji.


23. avgust

PayPal i Anchorage partnerišu na PYUSD stablecoin nagradnom programu: PayPal se udružuje sa Anchorage kako bi pokrenuli nagradni program zasnovan na PYUSD stablecoinu, što je još jedan korak ka integraciji kriptovaluta u svakodnevne finansijske transakcije.

Dnevni izveštaj: Bitcoin beleži skok nakon komentara predsednika Feda, kripto grupe upozoravaju na zabrinutost oko privatnosti, Krakenu odbijen zahtev za odbacivanje SEC slučaja i više: Bitcoin je zabeležio skok nakon komentara predsednika Feda, dok su kripto grupe izrazile zabrinutost oko privatnosti zbog SEC-ovog sistema konsolidovanih revizorskih podataka (CAT).

Predsednički kandidat Robert F. Kennedy Jr. odustaje i podržava kolegu kandidata prijateljskog prema kriptovalutama, Donalda Trumpa: Robert F. Kennedy Jr. odustao je od predsedničke trke i izrazio podršku Donaldu Trumpu, koji je poznat po prijateljskom stavu prema kriptovalutama.

DCG je bez dugova osim 1,1 milijardu dolara vredne obveznice prema Genesisu od juna: Digital Currency Group (DCG) je bez dugova osim obveznice od 1,1 milijardu dolara prema Genesisu, što je pokazatelj stabilnosti kompanije.

Krakenova molba za odbacivanje slučaja od strane SEC-a odbijena: Američki sud je odbio zahtev kripto berze Kraken za odbacivanje slučaja koji je protiv nje pokrenula SEC, što znači da će se slučaj nastaviti.

Blokčejn asocijacija i DeFi edukativni fond upozoravaju da SEC-ov sistem konsolidovanih revizorskih podataka (CAT) predstavlja zabrinutost za privatnost: Ove organizacije ističu da bi CAT mogao narušiti privatnost korisnika kriptovaluta, zbog čega su izrazili zabrinutost.

Bitcoin beleži skok nakon što Fed najavljuje vreme za prilagođavanje politike na Jackson Hole konferenciji: Bitcoin je doživeo skok u vrednosti nakon što je Federalna rezerva najavila promene u svojoj monetarnoj politici na Jackson Hole konferenciji.

JPMorgan snižava cenu akcija Bitcoin rudarskih kompanija zbog pada cena i rastuće hash rate-a: JPMorgan je smanjio svoje procene za akcije Bitcoin rudarskih kompanija, navodeći pad cena i rast hash rate-a kao glavne razloge.

Bitcoin podaci sa lanca i derivata sugerišu optimizam na tržištu, kaže analitičar: Analitičari sugerišu da podaci o Bitcoin lancu i derivatima ukazuju na optimistične izglede za tržište.

Kripto akcelerator program Alliance objavljuje dokumentarnu seriju: Alliance, poznat po svom kripto akcelerator programu, objavio je dokumentarnu seriju koja prati razvoj i uspehe startupa u kripto prostoru.

Kraken-ova žalba na regulaciju kriptovaluta odbijena na sudu u Australiji: Australijski sud je odbio Kraken-ovu žalbu na lokalnu regulaciju kriptovaluta, što može imati značajne posledice za poslovanje berze u zemlji.

Kina izručuje iz Tajlanda glavnog organizatora kripto piramidalne šeme vredne 14 milijardi dolara: Kina je iz Tajlanda izručila glavnog organizatora kripto piramidalne šeme, što je značajan potez u borbi protiv globalne kripto prevare.

MakerDAO planira uvođenje Endgame tokena: MakerDAO je najavio planove za uvođenje novih Endgame tokena, što bi moglo promeniti dinamiku u ekosistemu decentralizovanih finansija.

Spot Bitcoin ETF-ovi beleže neto priliv od 65 miliona dolara, što produžava niz pozitivnih priliva na šest dana: Spot Bitcoin ETF-ovi nastavljaju sa pozitivnim trendom, beležeći neto priliv od 65 miliona dolara.

Sony Group nagoveštava predstojeće lansiranje Ethereum Layer 2 rešenja: Sony Group je najavio lansiranje novog Ethereum Layer 2 rešenja, što bi moglo doneti značajne inovacije u svetu blockchain tehnologije.


22. avgust

Kolumbija optužuje Worldcoin za kršenje zaštite ličnih podataka: Kolumbijske vlasti optužuju Worldcoin za nepoštovanje zakona o zaštiti ličnih podataka, što može dovesti do pravnih posledica.

SEC se protivi naporima osnivača HEX-a Richarda Heart-a da odbaci slučaj: Američka Komisija za hartije od vrednosti (SEC) ulaže napore da spreči odbacivanje slučaja protiv osnivača HEX-a, Richarda Heart-a.

Dnevni izveštaj: Tramp podržava kripto, bivši kandidat za Kongres optužen, Grayscale Avalanche Trust: Donald Tramp podržava kripto projekat “The Defiant Ones” kojim upravljaju njegova dva sina, dok je bivša kongresna kandidatkinja Mišel Bond optužena za nezakonite donacije za kampanju.

Justin Sunov stabilni coin USDD više nije podržan Bitcoinom: USDD, stabilni coin povezan sa Justinom Sunom, više nije podržan Bitcoinom, što predstavlja značajnu promenu u njegovoj strukturi.

Paradigm podržana Conduit pokreće tržište za rollup-e, s ciljem poboljšanja skalabilnosti: Conduit, kompanija podržana od strane Paradigm-a, lansira tržište za rollup-e, fokusirajući se na poboljšanje skalabilnosti u blockchain ekosistemu.

Babylon pokreće prvu fazu svog self-custodial Bitcoin staking mainneta: Babylon je pokrenuo prvu fazu svog self-custodial Bitcoin staking mainneta, što predstavlja važan korak u decentralizovanom finansijskom sektoru.

Magic Eden najavljuje lansiranje i usvajanje ekosistemskog tokena ME: Magic Eden, popularna NFT platforma, najavila je lansiranje i usvajanje svog ekosistemskog tokena pod nazivom ME.

Bitcoin restaking platforma Satlayer dobija finansiranje: Satlayer, platforma za Bitcoin restaking, dobija finansijska sredstva za dalji razvoj svojih usluga.

Donald Trump podržava kripto projekat “The Defiant Ones” kojim upravljaju njegova dva sina: Donald Trump je izrazio podršku kripto projektu “The Defiant Ones”, kojim upravljaju njegova dva sina, što je izazvalo značajnu pažnju u kripto zajednici.

Grayscale lansira Avalanche Trust: Grayscale je lansirao novi trust pod nazivom Avalanche Trust, proširujući svoju ponudu institucionalnim investitorima.

Franklin Templeton lansira tokenizovani fond na Avalanche blockchainu: Franklin Templeton, velika investiciona firma, lansirala je tokenizovani fond na Avalanche blockchainu, otvarajući nove mogućnosti za investitore.

Web3 oracle provider Stork Network prikuplja 4 miliona dolara u seed rundi finansiranja: Stork Network, oracle provider za Web3, prikupio je 4 miliona dolara u seed rundi finansiranja, što će im pomoći u daljem razvoju.

Bitcoin beleži rast nakon objave FOMC minuta s blagom porukom: Bitcoin je zabeležio rast nakon što su FOMC minute ukazale na blag ton, što je pozitivno uticalo na tržište.

Zellic i Code4rena najavljuju partnerstvo za poboljšanje bezbednosti pametnih ugovora: Zellic i Code4rena udružili su snage kako bi poboljšali bezbednost pametnih ugovora, što je ključni korak u unapređenju blockchain ekosistema.

TRON-based SunPump memecoin generator nadmašuje PumpFun u dnevnim prihodima: SunPump, TRON-based generator memecoin-a, premašio je PumpFun po dnevnim prihodima, što ukazuje na sve veću popularnost memecoin-a.

Coinbase uvodi konverzije između EUR i EURC uz usklađivanje sa MiCA regulativom: Coinbase uvodi konverzije između eura (EUR) i euro stabilnog coina (EURC) uz usklađivanje sa MiCA regulativom u Evropi.

WazirX poništava otvorene naloge: WazirX je najavio poništavanje svih otvorenih naloga, što može imati značajan uticaj na korisnike platforme.

Spot Bitcoin ETF beleži peti uzastopni dan sa pozitivnim prilivima: Spot Bitcoin ETF beleži peti uzastopni dan sa pozitivnim prilivima, što ukazuje na rastuće interesovanje investitora.

Binance planira zapošljavanje 1000 ljudi u odeljenju za usklađenost: Binance planira proširenje svog tima za usklađenost zapošljavanjem 1000 novih radnika kako bi poboljšali svoje operacije u skladu sa regulatornim zahtevima.


21. avgust

Republikanski senator Tim Skot predlaže kreiranje panela fokusiranog na digitalne aktive ako bude predsedavao Odborom za bankarstvo Senata: Senator Tim Skot razmatra formiranje posebnog panela za digitalne aktive ukoliko postane predsedavajući Odbora za bankarstvo Senata.

Advokati Rajana Salamea navode neprimereno ponašanje u dogovoru o priznanju krivice i zahtevaju odbacivanje optužnice protiv Mišel Bond: Pravna odbrana Rajana Salamea tvrdi da je bilo nepravilnosti tokom dogovora o priznanju krivice i traži odbacivanje optužnice protiv Mišel Bond.

Dnevni izveštaj: McDonald’s Instagram hakovan radi promocije tokena, Aave lansiran na Era mainnet-u, Butler i BitBoy pristaju na nagodbu u tužbi i još mnogo toga: McDonald’s Instagram nalog je hakovan radi promocije Solana tokena, Aave je lansirao svoj proizvod na Era mainnet-u, dok su Džimi Batler i Ben Armstrong (BitBoy) postigli nagodbu u vezi sa tužbom protiv Binance-a.

Nym lansira aplikaciju za VPN koja čuva privatnost u beta verziji: Nym je lansirao svoju beta verziju VPN aplikacije koja štiti privatnost korisnika.

Transakcije korisnika na Aptos blockchainu dosežu godišnji vrhunac, postavljajući pitanja o održivosti povećanog volumena: Aptos je zabeležio godišnji vrhunac u broju korisničkih transakcija, što je izazvalo rasprave o dugoročnoj održivosti ovog rasta.

Potpredsednica Kamala Harris podržava digitalne aktive, kaže savetnik za Bloomberg: Kamala Harris podržava digitalne aktive, prema izjavama njenog savetnika za Bloomberg.

Republikanski senator Tim Skot predlaže kreiranje panela fokusiranog na digitalne aktive ako bude predsedavao Odborom za bankarstvo Senata: Senator Tim Skot sugeriše formiranje posebnog panela za digitalne aktive u slučaju da postane predsedavajući Odbora za bankarstvo Senata.

Advokati Rajana Salamea navode neprimereno ponašanje u dogovoru o priznanju krivice i zahtevaju odbacivanje optužnice protiv Mišel Bond: Pravna odbrana Rajana Salamea tvrdi da je bilo nepravilnosti tokom dogovora o priznanju krivice i traži da se optužnica protiv Mišel Bond odbaci.

Dnevni izveštaj: McDonald’s Instagram hakovan radi promocije tokena, Aave lansiran na Era mainnet-u, Butler i BitBoy pristaju na nagodbu u tužbi i još mnogo toga: McDonald’s Instagram nalog je hakovan radi promocije Solana tokena, Aave je lansirao svoj proizvod na Era mainnet-u, dok su Džimi Batler i Ben Armstrong (BitBoy) postigli nagodbu u vezi sa tužbom protiv Binance-a.

Nym lansira aplikaciju za VPN koja čuva privatnost u beta verziji: Nym je lansirao svoju beta verziju VPN aplikacije koja štiti privatnost korisnika.

Transakcije korisnika na Aptos blockchainu dosežu godišnji vrhunac, postavljajući pitanja o održivosti povećanog volumena: Aptos je zabeležio godišnji vrhunac u broju korisničkih transakcija, što je izazvalo rasprave o dugoročnoj održivosti ovog rasta.

Potpredsednica Kamala Harris podržava digitalne aktive, kaže savetnik za Bloomberg: Kamala Harris podržava digitalne aktive, prema izjavama njenog savetnika za Bloomberg.

Tronov SunDog token skače za 25% usled SunPump memecoin hype-a: SunDog token na Tron mreži beleži rast od 25% zahvaljujući hajpu oko SunPump memecoina.

NBA All-Star Džimi Batler i Ben BitBoy Armstrong pristaju na nagodbu u kolektivnoj tužbi vezanoj za Binance: NBA zvezda Džimi Batler i kripto influenser Ben Armstrong postigli su nagodbu u kolektivnoj tužbi protiv Binance-a.

Bitcoin beleži stabilan kurs nakon revizije nižeg rasta radnih mesta u SAD-u: Bitcoin ostaje stabilan nakon što su objavljeni revidirani podaci o rastu radnih mesta u SAD-u, koji su bili niži od očekivanih.

MakerDAO predstavlja Chronicle RWA Oracle: MakerDAO lansira novi Chronicle RWA Oracle, koji će poboljšati njihovu platformu za stvaranje stabilnih valuta.

Aave lansira na zkSync Era mainnet-u: Aave je pokrenuo svoj proizvod na zkSync Era mainnet-u, što predstavlja značajan korak za ekosistem.

Instagram nalog McDonald’s-a hakovan radi promocije Solana tokena Grimace: Zvanični Instagram nalog McDonald’s-a je hakovan kako bi se promovisao Solana token pod imenom Grimace.

Base DeFi protokol BSX prikuplja sredstva i planira lansiranje tokena: Base protokol BSX prikuplja sredstva za dalje razvijanje i planira lansiranje svog tokena.

Prometheum dodaje digitalne aktivne hartije od vrednosti UNI i ARB u svoje custodian usluge: Prometheum proširuje svoj asortiman digitalnih hartija od vrednosti dodajući UNI i ARB u svoje custodian usluge.

zkSync Era dnevni prihod pada za 99% nakon airdropa, što naglašava izazove za Layer-2 tržište: Dnevni prihod zkSync Era mreže opao je za 99% nakon airdropa, što ističe poteškoće sa kojima se Layer-2 mreže suočavaju.

Bitcoin miner Bitfarms kupuje Stronghold Digital u dogovoru vrednom 175 miliona dolara: Bitfarms planira kupovinu kompanije Stronghold Digital kroz kombinaciju akcija i duga vrednu 175 miliona dolara.

Istraživanje Unlock-a otkriva nove mogućnosti za Avalanche Layer-1 sa ACP-77: Istraživanje Unlock-a otkriva potencijal Avalanche Layer-1 mreže kroz novu ACP-77 funkcionalnost.

Ethereum dominacija opada na najniži nivo u Bitcoin ciklusu: Ethereum beleži najniži nivo dominacije u odnosu na Bitcoin tokom aktuelnog tržišnog ciklusa.

a16z Crypto investira u Story Protocol tokom Series B runde za Layer-1 IP blockchain: Andreessen Horowitzov kripto fond a16z investira u Story Protocol tokom njihove Series B runde za razvoj Layer-1 IP blockchaina.

CryptoQuant navodi smanjenje zaliha Bitcoin kitova kao bearish signal: CryptoQuant izveštava o smanjenju rasta zaliha Bitcoin kitova, što se tumači kao negativan signal za tržište.

Tether lansira AED stabilni coin: Tether uvodi novi stabilni coin vezan za AED (Ujedinjeni Arapski Emirati Dirham), proširujući svoj asortiman fiat-backed tokena.

Kina pojačava AML mere za borbu protiv pranja novca putem kriptovaluta: Kina pojačava svoje napore u borbi protiv pranja novca putem kriptovaluta, uvođenjem strožih AML propisa.

Mt. Gox prebacuje 75 miliona dolara vredne Bitcoine na Bitstamp: Mt. Gox, bivša kripto berza, prebacila je 75 miliona dolara vredne Bitcoine na Bitstamp, što je izazvalo povećanu pažnju u kripto zajednici.

Hakeri upotrebljavaju Inferno Drainer za krađu 55 miliona DAI-a: Inferno Drainer, sofisticirani malver, korišćen je za krađu 55 miliona DAI-a, izazivajući zabrinutost u zajednici.

Malezijske vlasti uništavaju preko 900 Bitcoin mining uređaja u sklopu suzbijanja krađe struje: Vlasti u Maleziji su uništile preko 900 uređaja za rudarenje Bitcoina u borbi protiv krađe električne energije.

Babylon pokreće self-custodial Bitcoin staking mainnet za dva dana: Babylon će lansirati svoj self-custodial Bitcoin staking mainnet za dva dana, omogućavajući korisnicima veću kontrolu nad njihovim sredstvima.

Spot Bitcoin ETF beleži pozitivan niz sa prilivom od 88 miliona dolara: Spot Bitcoin ETF beleži kontinuirani rast sa nedavnim prilivom od 88 miliona dolara.


20. avgust

Mt. Gox prebacuje Bitcoine vredne 709 miliona dolara: Mt. Gox, bivša kripto berza, prebacila je 709 miliona dolara vrednih Bitcoina, što je izazvalo značajnu pažnju u kripto zajednici.

Jaredfromsubway.eth se vraća sa novim MEV botom i novim sandwich napadima: Poznati kripto korisnik Jaredfromsubway.eth vratio se sa novim MEV botom, fokusiranim na sandwich napade.

Dnevni izveštaj: SEC odbija zahteve za Solana ETF-ove, DAO Mango Markets glasa o predlogu nagodbe, tokovi Spot Bitcoin ETF-ova i više: SEC je odbio nekoliko zahteva za Solana ETF-ove, DAO Mango Markets glasa o nagodbi sa SEC-om, a analitičari raspravljaju o tokovima Spot Bitcoin ETF-ova.

CME Bitcoin futures open interest opada, a zatim se vraća na 5.64 milijarde dolara dok se institucionalni investitori prilagođavaju volatilnosti: Otvoreni interesi za CME Bitcoin futures su opali, ali su se brzo vratili na 5.64 milijarde dolara, dok se institucionalni investitori prilagođavaju promenljivim tržišnim uslovima.

Yieldnest razvija novi likvidni restaking token na Eigenlayeru: Startup Yieldnest je izgradio novi likvidni restaking token na Eigenlayeru, donoseći inovacije u prostor decentralizovanog finansiranja.

ZKME, startup za decentralizovani identitet, zatvorio seed rundu od 4 miliona dolara za izgradnju svoje ZK mreže: ZKME, startup fokusiran na decentralizovani identitet, uspešno je zatvorio seed rundu finansiranja vrednu 4 miliona dolara za dalji razvoj svoje ZK mreže.

Paradigm i Sorella Labs istražuju problem MEV-a na Ethereum-u: Paradigm i Sorella Labs zajednički rade na rešavanju problema maksimalne ekstrakcije vrednosti (MEV) na Ethereum mreži.

ETH u profitu na najnižem nivou u 2024. dok se pritisak na nove kupce povećava: Ponuda ETH-a koja je u profitu je pala na najniži nivo u 2024. godini, dok se pritisak na nove kupce povećava.

State Street i Taurus tim razvijaju usluge digitalne imovine i tokenizacije: State Street je udružio snage sa Taurusom kako bi razvili rešenja za čuvanje digitalne imovine i usluge tokenizacije.

VC-i podržavaju blockchain tim fokusiran na AI koji gradi pametne ugovore povezane sa internetom: Venture capital investitori podržavaju tim koji razvija pametne ugovore povezane sa internetom, fokusirajući se na kombinaciju AI i blockchain tehnologija.

Institucionalni investitori ostaju dosledni Bitcoinu uprkos tržišnoj volatilnosti, kažu analitičari: Institucionalni investitori nastavljaju da drže Bitcoin uprkos volatilnosti tržišta, prema analitičarima.

Galxe lansira alpha mainnet svoje Layer-1 Gravity Chain mreže: Galxe je lansirao alpha mainnet za svoju Layer-1 mrežu, Gravity Chain, što predstavlja važan korak u njihovom razvoju.

QCP Capital kaže da bi rizik-on sentiment mogao da podstakne rast cena Bitcoina usled velike potražnje za call opcijama: QCP Capital predviđa da bi pozitivan sentiment među investitorima mogao da podstakne rast cena Bitcoina.

Clearpool razvija Layer-2 lanac pokretan Caldera tehnologijom unutar Optimism ekosistema: Clearpool je razvio Layer-2 lanac koji koristi Caldera tehnologiju u okviru Optimism ekosistema, omogućavajući brže i jeftinije transakcije.

Nillion, platforma za blind computing, koristi Arbitrum za niže naknade i Ethereumovu sigurnost: Nillion, platforma za blind computing, koristi prednosti Arbitrum-a za smanjenje troškova i povećanje sigurnosti na Ethereum mreži.

Ethereum Dapp Status lansira Layer-2 mrežu u saradnji sa Linea: Status, Ethereum dapp, planira lansiranje svoje Layer-2 mreže u saradnji sa Linea projektom.

DAO Mango Markets glasa o predlogu nagodbe sa SEC-om: Mango Markets DAO glasa o predlogu nagodbe sa SEC-om, nakon što je SEC podneo tužbu protiv njih.

SEC odbacuje CBOE-ove zahteve za Solana ETF-ove, prema izvorima: SEC je odbio zahteve CBOE-a za kreiranje ETF-ova baziranih na Solani, prema izveštajima.

Zakonodavac Hong Konga poziva na pravni okvir za regulisanje DAO-ova nakon slučaja Mantra: Zakonodavac Hong Konga pozvao je na uspostavljanje pravnog okvira za regulisanje decentralizovanih autonomnih organizacija (DAO), nakon sudskog slučaja povezanog sa Mantra projektom.

Spot Bitcoin ETF beleži najniži obim trgovanja od februara: Obim trgovanja spot Bitcoin ETF-om dostigao je najniži nivo od februara, što ukazuje na smanjenje aktivnosti na tržištu.

Base uvodi ENS subimena za korisnike, planira fer lansiranje putem Dutch aukcije: Base je predstavio ENS subimena za korisnike i planira da organizuje fer lansiranje svog proizvoda putem Dutch aukcije.


19. avgust

Ron Conway napušta kripto Super PAC: Ron Conway, poznat po svojim ulaganjima, napustio je kripto Super PAC, prema najnovijim izveštajima.

Japan’s Metaplanet kupuje više Bitcoina: Metaplanet iz Japana nastavlja da kupuje Bitcoin, povećavajući svoje rezerve.

Solana-based UXD Protocol’s DAO glasa o tome da li da se ukine stablecoin: DAO UXD Protocol-a, baziranog na Solani, glasa o potencijalnom ukidanju stablecoina.

Gary Gensler, predsednik SEC-a, razmatran za poziciju ministra finansija, prema izveštaju: Gary Gensler, aktuelni predsednik SEC-a, razmatra se kao potencijalni kandidat za ministra finansija.

Solana beleži rekordne odlive dok trgovanje memecoinima opada, navodi CoinShares: Solana je zabeležila rekordne odlive sredstava, a trgovanje memecoinima se smanjuje, prema izveštaju CoinShares-a.

Drift Protocol baziran na Solani pokreće tržište predviđanja: Drift Protocol, koji se temelji na Solani, pokrenuo je tržište predviđanja, proširujući svoju ponudu.

Kriptovalute izostavljene iz platforme Demokratske stranke na nacionalnoj konvenciji: Na nacionalnoj konvenciji Demokratske stranke kriptovalute nisu spomenute u partijskom programu.

Cardano ispao iz top 10 kriptovaluta po tržišnoj kapitalizaciji: Cardano je pao sa liste 10 najboljih kriptovaluta po tržišnoj kapitalizaciji, što ukazuje na promene na tržištu.

Cena Bitcoina pada uprkos rastu akcija uoči govora Fed-a u Jackson Hole-u ove nedelje: Cena Bitcoina je opala i pored porasta vrednosti akcija, uoči govora Federalnih rezervi planiranog za ovu nedelju u Jackson Hole-u.

Fabric Cryptography razvija procesorsku jedinicu za kriptografiju nakon prikupljanja $33 miliona: Fabric Cryptography je prikupio $33 miliona i planira da razvije specijalizovanu procesorsku jedinicu za kriptografiju.

Bivši šef kripto odeljenja SEC-a David Hirsh prelazi u privatnu praksu: David Hirsh, bivši šef za sprovođenje kripto regulative pri SEC-u, napustio je tu poziciju kako bi prešao u privatnu advokatsku praksu.

Bitwise kupuje izdavača fizičkog Bitcoin ETP-a, ETC Group, usred evropske ekspanzije: Bitwise je kupio ETC Group, izdavača fizičkih Bitcoin ETP-ova, kako bi proširio svoje prisustvo u Evropi.

Gofaizen & Sherle otvaraju novu kancelariju u El Salvadoru, jačajući globalne fintech usluge: Konsultantska firma Gofaizen & Sherle otvorila je novu kancelariju u El Salvadoru, čime jača svoju prisutnost u globalnim fintech uslugama.

Bernstein beleži rastući interes investitora za Bitcoin rudare koji se preusmeravaju na AI: Bernstein primećuje sve veći interes investitora za Bitcoin rudare koji se preusmeravaju na veštačku inteligenciju.

Shaquille O’Neal se suočava sa tužbom zbog Astrals NFT-a: Shaquille O’Neal je suočen sa pravnom bitkom zbog njegovog učešća u Astrals NFT projektu.

Tether širi USDT stablecoin na Aptos blockchain: Tether je objavio da će proširiti svoj USDT stablecoin na Aptos blockchain, povećavajući tako svoju prisutnost na različitim mrežama.

HashKey partneriše sa Telegram igrom Catizen radi proširenja uticaja u GameFi sektoru: HashKey je sklopio partnerstvo sa Telegram igrom Catizen kako bi proširili prisustvo u GameFi sektoru.

Pump Fun blizu $100 miliona kumulativnog prihoda za osam meseci od lansiranja: Pump Fun, kripto platforma, ostvarila je skoro $100 miliona kumulativnog prihoda u prvih osam meseci od lansiranja.

Australijski ASIC zatvorio preko 600 prevarantskih kripto sajtova u okviru jednogodišnje akcije: ASIC, australska komisija za hartije od vrednosti, zatvorila je više od 600 prevarantskih kripto sajtova u okviru akcije koja je trajala godinu dana.

Malezijske vlasti uhapsile sedam osoba zbog krađe struje povezane sa rudarenjem Bitcoina: Malezijske vlasti su uhapsile sedam pojedinaca optuženih za krađu struje koja je korišćena za ilegalno rudarenje Bitcoina.


Izvor: The Block

Naslovna: Marija Blešić